ALERTĂ Un nou caz West Nile în județ

111

Autoritățile sanitare din județ au confirmat un nou caz de persoană infectată cu virusul West Nile. Pacientul este din Corabia și se află internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Medicii susțin că evoluția stării sale de sănătate este una favorabilă. Este al doilea caz înregistrat la o persoană din Olt. Luna trecută o femeie a decedat.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 63 de ani din Corabia. El s-a prezentat la spital în urmă cu aproape o lună de zile cu o stare de sănătate alterată.

Medicii l-au suspectat încă de la început de boala generate de virusul Wels Nile.

Analizele au fost trimise la laborator iar bănuielile medicilor s-au confirmat.

Pentru că bărbatul suferea de hipertensiune și diabet zaharat, medicii au acționat în echipă multidisciplinară în stabilirea tatamentului. Potrivit conducerrii spitalului slătinan, evoluția stării de sănătate a pacientului ete una favorabilă.

Este al doilea caz de West Nile întregistrat la o persoană din Olt. Luna trecută, o femeie a decedat la un spital din capital după ce afecțiunile de care suferea i-au fost agravate de virusul transmis de țânțari.

În ultima săptămână, la nivel național, numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul West Nile a fost de 39. Până acum opt români și-au pierdut viața din cauza complicațiilor produse de virusul transmis de țânțari. Patru dintre acestea au fost din București și câte unul din Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa.