Gheorghe și Grecu rămân pe posturi, Bărbulete și Man așteaptă

603

Ministerul Educației a decis ca adjunctele de la IȘJ Olt să rămână pe posturi încă un an sau până la organizarea unui concurs. Pentru postul de general, Bărbulete așteaptă delegarea, el având-o drept contracandidată pe Camelia Tița, dar și acțiune pe rolul Curții de Apel Craiova depusă de Felicia Man împotriva ordinului de demitere.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/21/felicia-man-contesta-revocarea-din-functia-de-general-al-invatamantului-oltean/

Cele trei posturi de conducere de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt- unul de general și două de generali adjuncți- au fost scoase la selecție de către ministrul Educației. Patru candidați s-au autopropus prin e-mail sau fax la cabinetul ministrului: Mariana Gheorghe și Florica Grecu, pentru posturile de adjunct și Adrian Bărbulete și Camelia Tița pentru postul de general.

Ministrul a decis ca Mariana Gheorghe şi Florica Grecu, ocupante din februarie ale posturilor, să îndeplinească în continuare funcţiile de inspectori generali adjuncţi ai ISJ Olt pentru încă un an de zile sau până la ocuparea prin concurs. În ceea ce privește postul de general, Bărbulete așteaptă delegarea. El ocupă o funcție de inspector școlar din 2010, fiind doi ani inspector pentru dezvoltarea resurselor umane, apoi inspector pentru management instituţional.

Postul de general va deveni liber pe 4 septembrie, când intră în vigoare decizia de revocare din funcție a Feliciei Man, demisă prin fax de ministrul Educației, alături de alți 12 inspectori școlari generali din țară. Aceasta a atacat în instanţă decizia ministrului, solicitând anularea ordinului. Acțiunea încă generalului Feliciei Man a fost înregistrată pe 23 august la Curtea de Apel Craiova.

Noii generali ai învățământului oltean, așteptați de ministru să se autopropună prin e-mail și fax