Felicia Man îl înfruntă pe ministrul Educației: contestă revocarea din funcția de general al învățământului oltean

1057

Demisă vineri seara prin fax de ministrul Liviu Pop, alături de alți 12 inspectori școlari generali din țară, șefa învățământului oltean spune că va contesta decizia ministrului.

Felicia Man nu acceptă decizia ministrului Pop de a fi revocată din funcție și va contesta revocarea sa din funcție. Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt a declarat pentru Realitatea Oltului că va contesta demiterea sa, refuzând însă să comenteze decizia ministrului.

Man a primit vestea demiterii vineri seara, prin fax. Alătui de Man și alți generași demiși au anunțat că vor contesta revocările, motivând că nu au fost cercetați disciplinar în prealabil și că nu li se poate imputa nimic. Motivul oficial anunțat este că la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Felicia Man a fost numită la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în iulie 2012, înlocuindu-l pe liberalul Nicolae Drăghici, în 2015 devenind general cu concurs. Decizia ministrului este suspectă, cu atât mai suspectă cu cât Oltul nu a înregistrat rezultate slabe, iar la examenulele de Bacalaureat din ultimii 8 ani s-au înregistrat creșteri.

Decizia de revocare din funcţie a Feliciei Man intră în vigoare din 4 septembrie.

Citiți și:

Felicia Man, DESTITUITĂ prin fax