Școlile, avertizate de inspectoratul școlar să ia măsuri de securitate la foc

125

O școală din cinci din Olt nu asigură elevilor siguranța că nu ar putea cădea victime ale unui incendiu. Pentru luarea măsurilor minime de siguranță, Inspectoratul Școlar Județean Olt atenționează toate unitățile de învățământ să îndeplinească urgent mai multe condiții.

Achiziționarea de stingătoare, marcarea cărilor de evacuare, asigurarea instalațiilor de detecție și alarmare, verificarea tuturor instalațiilor și instruirea cadrelor didactice sunt principalele măsuri pe care Inspectoratul Școlar Județean Olt atenționează conducerile unităților școlare că trebuie să le ia până la începerea noului an școlar.

De asemenea, IȘJ Olt atrage atenția că până la data de 30 septembrie trebuie să obțină avizul de securitate la incendiu. Adresa cu măsurile ce trebuie întreprinse a fost transmisăp ieri de către IȘJ Olt tuturor unităților de învățământ din județ.

Potrivit ISU Olt, din cele 486 de unități de învățământ din Olt, 92 nu au obținut avizul de securitate la incendiu. Alte 30 au depus documentații în ultima lună. 370 de școli nu au nevoie de acest aviz.

19 % dintre școlile oltene nu au avizul ISU