Viitorul oltenesc, la înălțime pe scenă

157

Mândre de portul și cântecul popular, componentele Grupului Vocal Mlădițele Oltului, pregătite de prof. Victorița Cică, au susținut ieri un spectacol de excepție în comuna doljeană Mârșani, în deschiderea unor mari nume ale folclorului românesc, impresionând prin vocile frumoase.

Mici de vârstă, dar mari artiste. Mlădițele Oltului au impresionat și ieri publicul spectator și telespectator cu un spectacol de excepție, transmis în direct pe un post național de televiziune. Oltencele pregătite de îndrăgita solistă de muzică populară Victorița Cică, profesor la Școala Populară de Arte Slatina și solist la Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului, au fost la înălțime, rupând ropote de aplauze și fiind apreciate de mari soliști de folclor în deschiderea cărora au cântat: Steliana Sima, Victorița Cică, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâțu Stoian, etc. “Ce fete talentate ai, Victorița! Ce frumos au cântat, mi-au dat lacrimile!”, a rostit Steliana Sima, atunci când mlădițele au coborât de pe scenă.

A devenit deja o obișnuință ca Mlădițele Oltului, câștigătoare a numeroase trofee și premii la festivaluri naționale și internaționale, să dea startul distracției la evenimente organizate de administrații locale din toată zona, iar spectacolul oferit să nu fie unul de copii, după așteptările publicului ce are în față fetițe cu vârste între 4 și 15 ani, ci unul oferit de profesioniști. Melodiile populare autentice cântate de tinerele soliste au deschis voia bună și au fost răsplătite de publicul numeros cu ropote de aplauze.

Cu asemenea vlăstare, zestrea populară oltenească este pe mâini bune, fiind o mândrie pentru orice oltean formarea unei generații tinere care să reprezinte cu cinste mai departe județul. Felicitări Mlădițele Oltului și profesoarei!