Ministrul Justiției nu-și explică cum fug infractorii din țară

46

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că nu-și poate explica cum a reușit Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare, să plece din țară chiar înainte de pronunțarea sentinței.

Tudorel Toader a declarat: “Eu sunt surprins, să nu spun nedumerit, cu privire la faptul că și în alte cazuri cu rezonanță, probabil și în altele cu mai puțină rezonanță publică, Puiu Popoviciu a putut să plece din țară exact înainte de hotărârea definitivă sustrăgându-se astfel, fie și temporar, exigențelor legii penale, mandatului de arestare. Voi vedea dacă am primit documentele de la instanța de judecată. Am vorbit zilele trecute, chiar dacă au fost zile libere, cu conducerea direcției de specialitate. Redactăm documentele și le trimitem de îndată la autoritățile judiciare londoneze. (…) Vă spun că azi-mâine le trimitem imediat ce le primim.”

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, a fost condamnat definitiv, pe 2 august, la 7 ani de închisoare cu executare, în urma recursului la pedeapsa de 9 ani pe care o primise inițial.

Ulterior, pe 14 august, el s-a predat la o secție de poliție din Londra și a fost eliberat condiționat, în aceeași zi, după ce a plătit cauțiunea.