Secretarul judeţului, SUSPENDAT din funcţie pentru CORUPŢIE

146

Judeţul Olt rămâne de astăzi fără secretar general. Gabriel Buleteanu a fost suspendat după ce pe 2 august a fost trimis de procurorii DNA Craiova în judecată pentru fapte de corupţie.

Consiliul Județean Olt a rămas fără secretar general, ocupantul postului fiind astăzi suspendat din funcție de către preşedintele Marius Oprescu. Decizia a fost impusă de prevederile Legii 188/1999 privind Statutul funcționarului public, care la art. 94 alin.1 lit.m stabileşte suspendarea de drept a raportului de serviciu a funcționarului public în situația trimiterii în judecată pentru săvârșirea faptelor de corupție. Iar abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupție. Atribuțiile de serviciu ale secretarului general vor fi preluate de un angajat din cadrul Serviciului Juridic al CJ Olt.

Gabriel Buleteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova într-un dosar de corupție, alături de fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, şi alte 22 de persoane, foşti angajaţi ai administrației locale conduse de acesta, şi oameni de afaceri. Secretarul județului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, faptele incriminate fiind săvârșite în perioada 2009- 2012, când avea funcția de șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Mun. Caracal.

DETALII dosar:

 

INCREDIBIL Gheorghe Anghel, trimis în judecată pentru 1011 fapte de corupție. Secretarul județului și alte 22 de persoane, parte a grupului infracțional de la Caracal