ÎNECAȚI în mare

264

Un bărbat a dispărut în mare în staţiunea Jupiter, miercuri dimineaţă și a fost găsit de echipele de intervenţie şi predat cadrelor medicale care au încercat timp de câteva zeci de minute manevre să-l resusciteze, însă fără succes. Bărbatul se afla în ultima zi de concediu şi intrase în mare ca să facă fotografii, fiind luat de curenţii puternici.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a fost găsit de scanfandri în zona unde dispăruse, fiind adus la mal şi predat cadrelor medicale care au început manevrele de resuscitare. După câteva zeci de minute de încercări, medicii au declarat decesul bărbatului.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteş, a declarat că bărbatul se afla în ultima zi de concediu, alături de soţie şi copilul lor. Cei trei au mers miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00 pe plajă, iar bărbatul a vrut să facă o fotografie, intrând în apă până la mijloc, însă a fost tras în larg de curenţii puternici. Două persoane care au asistat la incident au încercat să-l ajute pe bărbat şi au aruncat înspre acesta un caiac al salvamarilor, aflat pe mal, însă turistul nu a mai reuşit să se prindă de el, fiind înghiţit de ape.

Trupul său a fost căutat de salvamari, pompieri şi scafandri, fiind găsit după mai bine de două ore.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului consideră că ar trebui schimbată legislaţia în sensul că persoanele care se aventurează în mare în cazul în care îşi pun viaţa în pericol să poată fi sancţionate.

Vasile Borteş a mai spus că salvamarii au arborat steagul roşu şi miercuri, deoarece marea este agitată şi curenţii puternici, iar înotul este interzis.

Un alt bărbat şi-a pierdut viaţa, marţi, la Mangalia. Trupul său a fost adus de valuri la ţărm miercuri, în jurul orei 5.00.