Elevii și profesorii nu vor mai avea voie cu telefoane la ore

154

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că noua lege a educației va fi gata în 2018. Printre prevederile noii legi se află și faptul că elevii, dar și profesorii, nu vor mai avea voie să folosească în sala de curs telefoane mobile. De asemenea „instituția” elevului de serviciu va dispărea.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că noua lege va fi gata la începutul sesiunii parlamentare viitoare, în septembrie 2018. El a vorbit despre câteva dintre prevederile noii legi, printre care interdicția de a folosi telefonul mobil în timpul orelor, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, despre dispariția „instituției” elevului de serviciu, despre inutilitatea temelor de vacanță, dar și despre mult disputatele manuale școlare, precum cel de educație fizică,  și despre posibilitatea introducerii de cataloage electronice.

„Nimeni din şcolile sportive nu avea manuale. Acum s-au făcut, pentru prima dată,  programe şcolare pentru clasele sportive. S-au făcut 40 de programe şcolare pentru clasele sportive. Din păcate, din cei 170.000 de copii, doar 1.200 fac discipline sportive. Şi asta  cred că este cea mai importantă problemă a educaţiei fizice şi sportului, nu dacă este sau nu este manual, în condiţiile în care avem ţări în Uniunea Europeană în care începând din din clasa I au manual pentru sport.”, a afirmat Liviu Pop.

Ministrul mai anunţă că de la 1 ianuarie 2018 va exista un judeţ – pilot în care întreg sistemul educaţional va fi digitalizat şi că din toamna acestui an va începe pregătirea celor 4.000 de cadre didactice necalificate din sistemul universitar.

Liviu Pop precizează că mai sunt vacante 1.536 de posturi de director şi de director adjunct de şcoală, jumătate dintre acestea fiind în mediul rural.

El mai spune că are un plan legat de manualele auxiliare şi dă asigurări că tot ceea ce va face în această privinţă va fi legal, fără însă a furniza alte detalii.