3.816 proprietari de case din Vădastra, așteptați la primărie pentru cadastru, carte funciară și succesiune GRATUITE

635

Până pe 29 septembrie, proprietarii de locuințe din Vădastra trebuie să se prezinte la sediul primăriei pentru a-și verifica documentele tehnice ale cadastrului.

Comuna Vădastra face parte din prima licitație organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru începerea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivelul întregii unități administrativ- teritoriale, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), alături de Vișina Nouă, Vișina, Brastavățu, Oboga și Milcov, care vor fi finalizate în perioada următoare. Pentru înregistrarea gratuită a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară, timp de două luni, toți cetățenii care dețin imobile pe raza comunei Vădastra sunt așteptați la primărie.

“Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt anunță că în perioada 1 august – 29 septembrie vor fi publicate la sediul Primăriei Comunei Vădastra, documentele tehnice ale cadastrului care constituie temeiul înregistrării gratuite a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară. Cererile de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului se formulează în termen de 60 de zile de la data afișării și sunt însoțite de documente doveditoare. În urma recepției documentelor tehnice, au rezultat un număr de 3816 imobile. Facem un apel către toți proprietarii și posesorii de imobile din U.A.T. Vădastra să participe la verificarea documentelor tehnice publicate la sediul primăriei “, anunță Cristina Mihăilescu, responsabil presă OCPI Olt.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/26/100-de-primarii-din-olt-primesc-bani-pentru-cadastrare-gratuita/

Lucrările de înregistrare sistematică desfășurate în cadrul acestor unități administrativ-teritoriale se diferențiază de lucrările finanțate conform prevederilor OUG nr.35/2016 de modificare și completare a Legii cadastrului și publicității imobiliare nr.7/1996 republicată, prin faptul că lucrările se desfășoară la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale și nu pe sectoare cadastrale din extravilan.

100 de primării din Olt au încheiat contractele de finanțare în acest an, de câte 150.000 de lei, pentru cadastrarea gratuită  pe sectoare, județul nostru fiind lider la nivel național.