TITULARIZARE- rezultate finale: A crescut numărul promovaților. Posturile se repartizează mâine

178

Inspectoratul Școlar Județean Olt a afișat rezultatele finale obținute la examenul de titularizare în învățământ în județ. În urma contestațiilor, procentul de promobavilitate a crescut, dar și numărul celor cu nota peste 7.00 ce pot emite pretenții la posturi titularizabile.

200 de candidați care au susținut examenul de titularizare în Olt au reușit să obțină note peste 7.00 (pragul impus pentru posturi titularizabile), în creștere cu 27 după contestații. Rezultatele finale afișate astăzi de către IȘJ Olt arată că examenul de titularizare din acest an a fost promovat de 357 din 466 de candidați, reprezentând un procent de 76,61%. Însă nu toți cei care au luate note peste 5.00 pot emite pretenții pentru posturi titularizabile, ci doar 42,91% cu note peste 7.00. 109 candidați au obținut note sub 5.00, cu 10 mai puțini decât înainte de contestații, ei având șanse mari să predea la clasă ca suplinitori, deși unii au obținut note de 1, 2 sau 3.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/18/proful-de-10-unic-in-judet/

În acest an, în olt au fost scoase la concurs doar 21 de posturi titularizabile și 563 de posturi pentru suplinitorii calificați. Un singur candidat a reușit să obțină nota maximă, ca de altfel și la inspecția la clasă: Gabriel Claudiu Bălă- matematică.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/18/profesorii-promovabilitate-mica-la-titularizare/

Mâine, candidații admiși la titularizare vor fi repartizați în ședință publică, începând cu ora 9.00, la sediul IȘJ Olt. Este vorba de cei cu minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului,  indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică. Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor.

Candidații rămași nerepartizați pot participa la ședințele publice  organizate de ISJ, începând cu data de 28 august.