INTERZIS în Olt autovehiculelor cu masă peste 7,5 tone. 2 luni fără permis pentru șoferii care nu respectă restricția!

332
Imagine cu rol ilustrativ

Începând cu ora 12.00 și până deseară la ora 20,00, autovehiculele cu masă autorizată mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe drumurile naționale din județul Olt. Restricția a fost stabilită în urma avertizării de cod portocaliu și este posibil să se prelungească, având în vedere că în acest weekend sunt așteptate temperaturi de până la 43 de grade Celsius.

Oltul a intrat astăzi sub avertizare de COD PORTOCALIU de caniculă, fapt ce a determinat Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România să impusă restricții de circulație. ” În urma avertizării de cod portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 29.06.2017, între orele 12.00 – 20.00 vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone, în județele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin”, se arată într-un comunicat de presă emis de CNAIR.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. CNAIR precizează și că pe parcursul următoarelor zile va reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M. Este posibil ca această restricție să se prelungească, având în vedere că meteorologii au estimat transformarea Codului portocaliu în Cod Roșu pentru cele cinci județe, fiind prognozate cele mai mari temperaturi din istoria măsurătorilor pentru sfârşitul lunii iunie-începutul lunii iulie. Gradele vor creşte în termometre până la 40-42 şi chiar 43 grade Celsius, ceea ce va impune, pentru Oltenia şi Muntenia, avertizarea Cod Roşu.

CNAIR interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

Ø    transporturilor de persoane;
Ø    transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;
Ø     vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
Ø    transporturi funerare;
Ø    transporturi poştale;
Ø    transporturi de echipamente de prim ajutor;
Ø    transporturi pentru distribuire de carburanţi;
Ø    transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
Ø    transporturi pentru tractări vehicule avariate;
Ø    transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
Ø    transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
Ø    transporturi apă îmbuteliată;
Ø    transporturi produse provenite din exploatări agricole.

,,Autovehiculele pentru care se aplică restricția de circulație vor staționa în parcările amenajate în proximitatea drumurilor naționale și județene care tranzitează județul Olt. Nerespectarea acestor restricții poate conduce la aplicarea de sancțiuni contravenționale și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de până la 60 de zile, , arată IPJ Olt.