Școala elitelor, de 22 de ani cu numele Eugen Ionescu

253

De 22 de ani, Școala Generală nr. 8 din Slatina poartă cu mândrie numele scriitorului și dramaturgului Eugen Ionescu. Marele slătinean a devenit patronul spiritual al unității de învățământ pe 23 mai 1995.

Citește și https://realitateaoltului.ro/2017/02/24/invata-sa-fie-smart-tablele-interactive-i-au-pus-cu-burta-pe-carte/

Astăzi, Școala Generală Eugen Ionescu Slatina împlinește 22 de ani de când a primit numele inventatorului teatrului absurd, cel mai mare dramaturg postbelic. Deși i-a fost schimbată categoria de școală de elită primită în 1995, cuprinsă în categoria școlilor reprezentative până în anul 2001, unitatea slătineană a rămas una de elită, înregistrând în prezent nu numai cele mai bune și cele mai numeroase rezultate la olimpiadele și concursurile școlare din municipiu, ci situându-se pe primul loc în județ.

Citiți și  https://realitateaoltului.ro/2017/01/09/gabi-constantinescu-si-doru-anastasiu-cei-mai-buni-profesori-ai-slatinei-vezi-lista-profesorilor-premiati-de-primarie/

Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” funcționează de patru decenii. A fost înfiinţată în 1976 ca şcoală cu clase speciale de gimnastică şi atletism, având şi clase pentru învăţământul primar şi gimnazial , iar doi ani mai târziu au fost înfiinţate şi clase de volei. Clasele cu program sportiv au fost desfiinţate în 1981.

Mai puteți citi: https://realitateaoltului.ro/2017/04/24/elevi-de-exceptie-profesori-extraordinari-oltul-are-cu-ce-se-mandri/