Belgianu din Corabia şi fosta soție, cercetaţi pentru spălare de bani. Poliția a pus sechestru pe 18 imobile

648

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuate ieri 9 percheziții domiciliare, pe raza localității Corabia, în baza unei comisii rogatorii internaționale, emisă de autoritățile din Belgia. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile și a fost aplicat sechestru asupra a 18 imobile, ce aparțin unei societăți comerciale cu sediul în orașul Corabia și a două persoane, din Belgia.

Cunoscutul om de afaceri din Corabia, Alex Benonit, supranumit Belgianu, după originea sa, este cercetat împreună cu fosta soție Mariana, cetățean român cu domiciliul în Țara Ciocolatei, pentru spălare de bani.

Polițiștii olteni au efectuat ieri mai multe percheziții la Corabia, la societăți deținute de cei doi, de unde au ridicat mai multe documente financiar-contabile şi au pus sechestru asupra a 18 imobile din Corabia şi Celei.

„Cele două persoane sunt bănuite că în perioada 2006-2017, prin intermediul a două societăţi cu sediul în Belgia, ar fi retras în mod ilegal mai multe sume de bani şi ar fi făcut transferuri bancare către România, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro. Cercetările se efectuează într-un dosar aflat în instrumentarea autorităţilor judiciare din Belgia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri şi spălare de bani.”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.