Au băgat mâna în casieria primăriei. Edilul din Perieți- reținut, patru angajați- sub control judiciar

251

Șoc pentru locuitorii comunei Perieți: primarul lor, Costin Vâlceleanu, despre care au avut întotdeauna doar cuvinte de laudă, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pentru 24 de ore.

Edilul din Perieţi  a ajuns în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt aseară. Din primele informații, se pare că edilul este vizat într-un dosar cu prestații fictive în legătură cu beneficiarii Legii 416, privind venitul minim garantat.

Alături de Vâlceleanu au mai fost fost puși sub control judiciar și alți 4 salariați din Primăria Perieți.

” Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina,  efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare prev. de art. 295 C.pen şi fals intelectual prev. de art. 321 C.pen., de către  inculpaţii  V.C.R., M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E. În fapt s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi în calitate angajaţi ai primăriei comunei Perieţi,respectiv  ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.