Fermierii Oltului, vizitați de președintele Camerei Deputaților și ministrul Agriculturii

609

Dragnea și Daea sunt așteptați astăzi în Olt pentru a vizita trei ferme legumicole și una zootehnică.

Primele legume produse în solariile din Olt aprovizionează deja piețe mari din țară. Impresionat de gustul tomatelor oltenești, dar și de tehnologia de care dispun fermierii din Cilieni, Izbiceni și Giuvărăști după o vizită-fulger făcută pe 9 mai, ministrul Daea revine astăzi însoțit de Liviu Dragnea. Președintele Camerei Deputaților și ministrul Agriculturii vizitează astfel județul cu cei mai mulţi fermieri care au solicitat acordarea ajutorului pentru cultivarea tomatelor, aproape 1.600.

Vor fi vizitate solariile a trei fermieri care au depus proiecte pe programul guvernamental, o fermă de vaci din comuna Rusăneşti, cea mai modernă din sudul țării, precum şi o mare exploataţie.

“Programul pentru tomate, unul dintre cele mai importante din Programul nostru de guvernare, este cel care a plasat Oltul pe locul întâi în topul județelor în care fermierii au aplicat pentru obținerea ajutorului guvernamental. Aproximativ 1.600 de legumicultori din judeţ s-au înscris în acest program prin care pot obţine 3.000 de euro, dacă reuşesc să vândă 2.000 de kilograme de roșii până la finalul lunii mai sau în perioada noiembrie-decembrie. 1.214 dintre ei au plantat deja roşiile şi au început să vândă din prima producţie astfel încât românii să poată avea pe masă produse ropmânești. Felicitări!”, a postat Liviu Dragnea cu puțin timp în urmă pe pagina sa de socializare.