Nevasta l-a băgat în mormânt, printr-o discuție telefonică. Cine știe ce i-a spus femeia plecată din țară

260

Tragedie în comuna Bălteni, în această după-amiază. Un bărbat din localitatea a ales să-și pună ștreangul de gât după o ceartă cu soția, plecată la muncă în strpinătate. Echipajul SMURD solicitat la fața locului nu a mai avut ce face pentru viața bărbatului, gestul său extrem petrecându-se cu câteva ore înainte de a fi descoperit.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani locuia, de când îi plecase nevasta la muncă, doar cu fiica sa. Deși femeia le trimetea periodic bani, omul se plângea de lipsa resurselor financiare, de aici și cearta pe care a avut-o în această dimineață cu soția la telefon. Nimeni nu știe ce i-a spus femeia, cert este că, la sucurt timp după discuție, bărbatul a ales să se spânzure. Șocul a fost așa de mare, iar cuvintele l-au durut atât de tare încât nu a mai stat nicio clipă pe gânduri înainte de a încheia socotelile cu viața. Omul nu s-a mai gândit nici la fiica sa și nici să-și justifice gestul printr-un bilet de adio. Apropiații bărbatului susțin că, acesta avea destul de des discuții cu soția pe tema banilor dar că nu s-au gândit nicio clipă că ele l-ar putea determina să-și pună ștreangul de gât.

Un echipaj SMURD și unul de la Ambulanța Olt au fost solicitate imediat ce trupul bărbatului a fost descoperit atâtnând în ștreang. Din păcate, echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru viața bărbatului, ci doar să constate decesul.

„Pompierii SMURD de la Detașamentul Slatina și un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă s-au deplasat la fața locului, la scurt timp după apelul la 112. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit în stop cardio-respirator. Nu s-au mai inițiat manevrele de resuscitare pentru că trupul bărbatului prezenta rigiditate cadaverică”, a declarat Alin Băsăsceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

În cauză a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a survenit decesul.

Este al doilea caz în ultimele două săptămâni de sinucidere cauzată de discuțiile tensionate dintre soți, după cel de la începutul lunii din satul Bistrița, orașul Piatra Olt.