Noaptea Muzeelor, organizată și în Slatina. Iată ce puteți vizita

445

În noaptea de 20 spre 21 mai, și Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide porțile vizitatorilor.

Patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment la care participă mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene care își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.Cea de-a 13-a ediţie va fi sărbătorită de peste 3000 de muzee europene, devenind o obișnuință și pentru numeroși români de a sărbători împreună cu familia și prietenii cultura, vizitând locațiile deschise special cu această ocazie.

Anul acesta, și slătinenii pot serba Noaptea Muzeelor, fiind deschis atât Muzeul Județean Olt, cât și Galeria Artis a muzeului. “Vă așteptăm cu emoție firească să veniți însoțiți de familie și prieteni, pentru a aprinde luminile în „Noaptea Muzeelor”, întru celebrarea spiritului cultural european!”, este invitația lansată oltenilor de către managerul Laurențiu Guțică.

Program:

– sâmbătă, 20 mai, ora 17,00: Holul de Onoare al Muzeului Județean Olt- Redeschiderea Expoziției Permanente de Artă Contemporană Românească „Ion Popescu-Negreni”

– sâmbătă, 20 mai, ora 18,00: Sala de Festivități a Muzeului Județean Olt- Lansarea albumului de artă „Ion Popescu-Negreni – Desene permise”, ediție apărută sub coordonarea ing. Iulian Ghiță și a colecționarului de artă Vasile Petrovici.

Publicul va putea să viziteze gratuit în intervalul orar 17,00 – 01,00 Secția de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni”, expoziția cu caracter etnografic „Artă și Meșteșug în Țara Oltului de Jos” și „Galeria Artis” care găzduiește expoziția de pictură „Lumina Barbizonului” a artistului plastic Mihai Coțovanu.