GREVĂ SUSPENDATĂ Comisarii de mediu au cedat promisiunilor

96

După doar două zile de grevă generală, în care declarau că de data aceasta nu se vor mai mulțumi doar cu promisiuni, astăzi greva a fost suspendată.

Angajații Gărzii de Mediu Olt au declanșat miercuri greva generală, nemulțumiți că reprezentanții ministerului nu le-a rezolvat revendicările, în ciuda promisiunilor făcute. Nemulțumirile comisarilor sunt legate de drepturile salariale, mult sub cele primite de angajații celorlalte instituții similare sau colegii din cadrul structurilor centrale.

După doar două zile, comisarii de mediu revin la lucru, reprezentanții sindicatelor anunțând întreruperea grevei.

“În urma negocierilor care au avut loc la sediul Ministerului Mediului între reprezentanții funcționarilor publici aflați în relații de serviciu cu Garda Națională de Mediu și cei ai Ministerului Mediului, s-a încheiat un acord privind suspendarea temporară a grevei declanșate la data de 10.05.a.c. la nivelul instituției. Părțile au convenit să susțină  rezolvarea problemei inechităților salariale din sistem în cadrul procesului legislativ de elaborare de către Parlamentul României a Legii salarizării unitare.  În situaţia în care negocierile vor eşua, greva generală va fi continuată.”, anunță Aura Mandache, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Olt.

 

Comisarii de mediu continua greva generală. Liderii sindicali negociază de două zile creșterea salariilor