Parcarea supraetajată, plină ochi. Autoritățile caută soluții pentru realizarea altora

202

Dată în folosință de trei luni de zile, parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor este plină ochi. Cum soluția de parcare multilevel este una care ar rezolva lipsa locurilor din municipiu, autoritățile caută soluții pentru realizarea altor “surate”.

Cu un abonament și card de acces, slătinenii pot parca în parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor, în apropierea Colegiului Vocațional. Cum prețul unui abonament a fost stabilit la 60 de lei pe lună, cei din zonă având astfel asigurat un loc de parcare sigur într-un spațiu acoperit și supravegheat video, locatarii din zonă s-au grăbit să-și procure abonamente. Astfel, parcarea dată în folosință în februarie s-a dovedit mult prea mică în raport cu cererea.  “Toate locurile de parcare de pe Rozelor sunt ocupate cu abonamente – 44, la care se adaugă 3 pentru persoane cu handicap. “, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Parcarea Primăriei Slatina, administrată de către Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina, dispune de 15 locuri la subsol, 17 la parter și 15 la etaj, iar construirea ei a costat bugetul local 2,2 milioane lei. Un abonament costă 720 de lei pe an, iar locul de parcare poate fi închiriat pentru şase luni sau un an, iar plata este acceptată şi în două tranşe.

Succesul acestei parcări, venit după eșecul înregistrat de prima parcare multilevel a municipiului, construită lângă Spitalul Județean Slatina și care a stat mai mult goală chiar și atunci când era dată în folosință, a determinat administrația să ia în calcul realizarea altor “surate”. Ideea nu este nouă, de câţiva ani fostele conduceri anunțând mai multe locații pentru parcări supraetajate și subterane, printre care pe str. Toamnei și Aleea Muncii, încercând astfel să rezolve lipsa locurilor de parcare din municipiu. “Primăria intenționează să mai amenajeze în oraș parcări etajate, la acest moment căutându-se soluții în acest sens.”,  dezvăluie purtătorul de cuvânt.

Nou proprietar pentru parcarea de la spital

Parcarea de la spital, scoasă la licitație după falimentarea Imobiliare Consloc, firma Consiliului Local Slatina, a intrat în posesia unei firme din Bănie. Deocamdată nu se cunosc planurile noului proprietar privind menținerea destinației de parcare pentru clădire sau nu, ci există doar zvonuri privind o viitoare funcționare a unui supermarket la parter.

Parcarea a fost inaugurată în 2010 și scoasă la vânzare cu doar 2 milioane de lei, valoare la care a fost evaluată de experți, deși primăria  a construit-o cu peste patru milioane de lei din banii contribuabililor.