700.000 de lei pentru ideile slătinenilor transpuse în proiecte de interes local

179

Orice slătinean, asociație sau fundație care are o idee de proiect pe care vrea să-l pună în practică, însă nu are bani, poate cere fonduri nerambursabile primăriei. Condiția este ca acest proiect să fie de interes local. Bugetul prevăzut pentru acest an este de 700.000 de lei.

Administraţia slătineană va finanţa și în acest an ideile social-culturale sau sportive cu impact local depuse de orice cetățean al muniicpiului, asociaţie sau fundaţie. Anul acesta au fost alocaţi proiectelor de acest gen 700.000 d elei, o sumă mai mică decât anul trecut, când au fost alocați 1.000.000 de lei. Programul pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local va fi aprobat mâine de către consilierii locali.

Concret, pe banii primăriei, orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial poate realiza proiecte care să promoveze/adauge identitate imaginii municipiului Slatina. Astfel, Consiliul Local al municipiul Slatina îşi propune să sprijine organizaţiile neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoanele fizice în derularea de acţiuni cu caracter specific domeniilor: cultural, social, sportiv şi culte religioase,învăţământ, sănătate, mediu, etc. Finanţarea nerambursabilă a ideilor slătinenilor este motivată de faptul că iniţiativele în spaţiul public reprezintă un motor al progresului şi pot răspunde la multe din problemele comunităţii locale.

Beneficiarii trebuie să suporte o contribuţie de minimum 10% în numerar sau natură din valoarea totală a finanţării.

Din 2010 şi până acum, au fost realizate cu fonduri nerambursabile prin acest program proiecte diverse ce au prevăzut, printre altele, spectacole pe esplanadă, concursuri de folclor, lansări de carte, s-a prevenit violenţa, s-a vorbit despre autism.

Anul trecut au fost depuse 32 de proiecte, multe în continuarea anilor trecuți, cele mai mari sume fiind acordate Asociației Tinerilor Slătineni- 150.000, Asociației Nagual- 125.000, Asociației Lyra- 110.000 și Călișarilor Slatinei- 80.000 de lei.

 

32 de idei ale slătinenilor, cu impact local, finanțate de primărie