Jandarmii recrutează candidați la școlile militare și academii

252

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt înscrie concurenți care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu. Instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române scot la concurs pentru anul de învățământ 2017 un număr de 527 de locuri.

Tinerii cu vârsta de până în 27 de ani, absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile și cazier imaculat atât judiciar, cât și profesional, care doresc să lucreze într-un mediu dinamic, organizat și competitiv, pot alege să urmeze o carieră în Jandarmeria Română. Pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – învăţământul cu frecvenţă redusă limita de vârstă este 40 de ani.

Pentru sesiunea 2017, instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române scot la concurs 418 locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi 109 locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru candidaţii pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti și instituţiile de învăţământ din subordinea MApN, înscrierea se face până la 26 mai, iar completarea şi depunerea dosarelor până la 16 iunie. Pentru candidaţii pentru învăţământul postliceal al MAI, înscrierea se face până la 21 iulie, iar completarea şi depunerea dosarelor până la 04 august.

Un stagiu complet de studiu durează doi ani, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române.   La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt din municipiul Slatina, Strada Cazărmii, nr. 40, Serviciul Resurse Umane 0249/437901, 0249/437904 interior 24535 sau 24558.

Locuri scoase la concurs:

 1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

– 5 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă (bărbaţi şi femei);

– 50 locuri la Facultatea de Jandarmi, pentru învăţământul cu frecvenţă (bărbaţi şi femei), din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi (49 locuri alocate Jandarmeriei Române şi 1 loc alocat I.G.Av.);

– 5 locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă (bărbaţi şi femei).

 1. Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 180 locuri (bărbaţi şi femei), din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi (174 locuri alocate Jandarmeriei Române şi 6 locuri alocate S.P.P.);
 2. Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 175 locuri (bărbaţi şi femei), din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi;
 3. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 3 locuri de maistru militar auto
 4. Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu – 22 locuri;
 5. Academia Tehnică Militară Bucureşti – 38 locuri;
 6. Institutul Medico-Militar – 5 locuri;
 7. Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” – 12 locuri;
 8. Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 4 locuri;
 9. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – 2 locuri;
 10. Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” – 12 locuri;
 11. Şcoala Militară de Maiştrii Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 14 locuri.