Amendă URIAȘĂ pentru un bărbat prins cu autotrenul cu cherestea la vânzare ilegală prin Olt

187

30.000 de lei este amenda pe care a încasat-o un cetățean din Bistrița de la polițiștii olteni care l-au depistat că vindea într-un sat din Olt cherestea fără a avea documente legale de proveniență. Omul a rămas și fără marfă.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul posturilor de poliție Pleșoiu și Cârlogani, au depistat ieri, pe raza satului Pleșoiu, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Bistrița, în timp ce transporta cu autotrenul, la care avea atașată o semiremorcă, cantitatea de 54,45 m3 cherestea rășinoase, ce nu corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, existând o diferență de 12,18 m3.

Firma pe numele căreia era efectuat transportul s-a ales cu o amendă uriașă, dar și cu marfa confiscată. “În urma celor constatate, societatea comercială, care efectua transportul, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, iar, ca măsură complementară, s-a procedat la confiscarea cantității de 12,18 m3 cherestea rășinoase”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cheresteaua a fost predată Ocolului Silvic Slatina, valoarea acesteia ridicându-se la 7.917 lei.