A încetat din viață Ginu Ciolca

470

Fost jucător al echipei Progresul Corabia, Ginu Ciolca a încetat din viață la doar 64 de ani. Trecerea sa în neființă a fost anunțată de Primăria Corabia.

Lumea fotbalului oltenesc, de la fotbaliști, antrenori și până la suporteri, este în doliu. Fie că l-au cunoscut sau doar au auzit de marile sale realizări, cu toții deplâng trecerea în neființă a unui mare sportiv oltean.

“Cu profundă tristețe anunțăm încetarea din viață la vârsta de 64 ani a celui care a fost prof. de educație fizică și sport Ginu Ciolca, fost jucător al echipei Progresul Corabia, considerat alături de Petre Prodileanu, unul din cei mai mari descoperitori de talente din zonă, în perioada 1970-1980. A fost credincios meseriei și a dat școlii valoare incontestabilă și strălucire prin activitatea sa”, a anunțat cu puțin timp în urmă Primăria Corabia, pe pagina sa de socializare.

Pentru mai multe detalii despre activitatea sportivă a lui Ginu Ciolca și importanța realizărilor sale pentru oraș, administrația de la Dunăre îndrumă iubitorii fotbalului care nu cunosc povestea ultimei generații de copii talentați de la mijlocul anilor 1980, generația lui Renato Popa lansată în fotbal de Ginu Ciolca, spre singura sursă de documentare: https://fotbalolt.wordpress.com/…/08/12/progresul-corabia-2/, unde sunt postate fotografii și declarații ale antrenorului, dar și ale unor sportivi despre acesta în publicațiile vremii.

„Am fost făcut fotbalist de Ginu Ciolca. Eram elev la Școala generala Celei, am jucat fotbal cu Școala Nr. 2 Corabia, unde profesor de sport era Ciolca Longin, i-am bătut, eu și cu încă un coleg, Sorin Vlad, am fost chemați la juniorii Progresului Corabia și la 16 ani am debutat la echipa mare” a povestit copilul de aur al Corabiei, Renato Popa.

La rândul său, întemeietorul echipei de aur a orașului declara la vremea respectivă: „În 1977, după terminarea facultății, am fost repartizat la Școala nr. 2 Corabia, ca profesor de sport. Aici i-am descoperit pe: Ionel Beșcucă, Scarlat, Mitroi care, ulterior, a ajuns la U. Craiova, international de juniori, Florin Cheroiu. Copii foarte talentați. Cel mai bun, considerat șef de promoție a fost Renato Popa pe care l-am descoperit la școala din Celei (un cartier arondat orașului Corabia) alături de Sorin Vlad și Ion Asănică. La începutul anilor 1980, am reușit să fac o echipă cu rezultate deosebite, am ajuns în finala de juniori pe care am pierdut-o în fața lui FC Argeș. Aici trebuie menționat sprijinul oferit de domnul Stelică Spânu, directorul școlii în perioada respectivă. După ce am preluat echipa de seniori, i-am promovat pe toți la echipa mare alături de Grecu pe care l-am adus de la Gura Padinii, Bicoi de la Dăbuleni și Băbălau”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!