Două ultratriatoane pentru olteanul care a alergat la Cercul Polar

147

Slătineanul Vlad Tănase, fost unul dintre finaliștii 6633 Ultra de anul trecut, se pregătește să participe anul acesta la două ultratriatoane: Enduroman și The Brutal.

Vlad Tănase a scris istorie anul trecut la Cercul Polar, trecând linia de sosire al treilea la cea mai dificilă competiţie a lumii- Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, în cadrul căruia a străbătut în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră. A scris o carte despre această aventură şi este unul dintre sportivii ambasadori ai unei campanii de împădurire, astfel încât sudul ţării să nu ajungă la deşertificare.

Anul acesta, sportivul născut la Slatina pe 7 februarie 1985, se pregătește pentru alte două competiții dificile: Enduroman, unde va participa la un dublu Ironman (ultratriatlon) și The Brutal, unde va participa la un triplu Ironman.

Prima competiție va avea loc  între 5-8 mai în Bransgore, Hampshire, slătineanul trebuind să parcurgă înot 8 km, să pedaleze 374km și să alerge 84, timpul în care trebuie să se încadreze fiind de 43 de ore. ”Mai am puțin până la concursul ăsta unde cel mai nasol e înotul pentru că apa e rece, are doar 12-13 grade, însă costumul de neopren este obligatoriu și, de asemenea, sunt permise mănușile sau alte accesorii care țin cald”, a declarat Vlad într-un interviu acordat pentru Red Bull.

Pe 16 septembrie, olteanul va participa la triplu ultratriatlon. The Brutal, organizat în nordul Țării Galilor, este cel mai greu triatlon din lume din cauza condițiilor în care probele au loc. Vlad va înota 12 kilometri, va pedala 561 kilometri și va alerga 126 kilometri, într-un timp maxim de 64 de ore.

 

Un slătinean scrie istorie la Cercul Polar