INCOMPETENȚĂ la Titulescu. Au primit bani, dar nu i-au folosit

418

Victoria de anul trecut la Olimpiada Liceelor a adus Colegiului Vocațional din Slatina bani în cont pentru dotări, însă conducerea școlii nu a fost în stare să-i cheltuiască. La fel a stat situația și în cazul celor 200.000 de lei alocați de Primăria Slatina la rectificarea din vară, bani cu care ar fi trebuit rezolvată problema amfiteatrului.

Colegiul Nicolae Titulescu Slatina este departe de a fi o instituție de învățământ care nu mai are nevoie de investiții. Clase nemodernizate dinainte de Revoluție, în special cele destinate artelor, tocărie veche, izolație corp A, un Amfiteatru în care se stă cu ligheanul la colț atunci când plouă – sunt doar câteva dintre investițiile identificate cu ochiul liber de oricine trece pragul celor două corpuri. Din păcate, nu identificate și de conducerea liceului. În timp ce alte unități de învățământ din municipiu se întrec în proiecte și solicitarea de fonduri pentru diverse construcții, modernizări sau reabilitări, la Titulescu se doarme.

Cea de a XI-a ediţie a Olimpiadei Liceelor a adus pentru al doilea an consecutiv victoria liceenilor Colegiului Vocaţional, ei acumulând cel mai mare punctaj, 214 puncte. Astfel, colegiul slătinean a câştigat dotări la alegere în valoare de 35.000 lei, conform regulamentului de concurs. Pentru proba de abilităţi practice, fiecare liceu a mai câştigat un premiu de 9.000 lei. Dotările însă, au întârziat să apară, banii rămânând în cont.

https://realitateaoltului.ro/2016/05/30/liceenii-si-au-stabilit-campionii/

Nici Amfiteatrul nu a intrat în planurile conducerii colegiului, deși se află într-o situație dezastruoasă. Fără nicio investiție în reparații sau modernizări din 1998, Amfiteatrul Colegiului Titulescu Slatina a ajuns într-o stare deplorabilă, cu umezeală, miros de igrasie, frig şi iluminat necorespunzător, iar în prezent plafonul se poate prăvăli peste elevii care susţin vreun spectacol, captarea apei de pe acoperiş nefăcându-se prin şarpante, ci înăuntru, într-un lighean. Anul trecut, Primăria Slatina a luat în calcul referatul înaintat de către fosta conducere a liceului, alocând fonduri din care ar putea fi rezolvată problema. „Primăria Slatina a prevăzut bani pentru Colegiul Național Vocațional la rectificarea din această vară- 200.000 de lei. Acum depinde doar de conducerea liceului cum își programează banii și pentru ce anume preferă – acoperișul sau alte obiective din incinta amfiteatrului. Administrația locală și-a respectat promisiunea“, ne-a declarat în septembrie anul trecut Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Banii, cum au venit, așa au și plecat, iar situația Amfiteatrului este aceeași.

Anul acesta, în bugetul local au fost din nou prinse fonduri pentru liceu. Rămâne de văzut dacă și aceste investiții vor rămâne doar pe hârtie.

https://realitateaoltului.ro/2016/09/16/amfiteatrul-de-la-titulescu-nu-va-mai-avea-acustica-cu-picatura/