Realitatea Oltului răscoală ţara: poliţiştii se pregătesc să iasă în stradă!

8272

De 7 ani de zile, mii de poliţişti, pompieri, jandarmi şi civili din MAI sunt înşelaţi la salariu. Bătaia de joc a sistemului, dată în vileag prin intermediul unui articol publicat în Realitatea Oltului, a generat un val de revoltă ce a culminat vinerea trecută chiar cu o întâlnire cu ministrul Carmen Dan pe această temă. Poliţiştii se pregătesc să iasă în stradă, la Olt fiind în toi strângerea de semnături pentru protest.

Articolul publicat în Realitatea Oltului pe 9 februarie- “Poliţişti, pompieri sau jandarmi, ţepuiţi la salariu. Sindicatele ripostează” a trezit din amorţeală numeroşi poliţişti, pompieri, jandarmi şi civili din MAI, înregistrând zeci de distribuiri şi aproape 30.500 de vizualizări. Chiar ministrul de resort s-a autosesizat şi a avut o întâlnire vineri cu sindicaliştii, promiţând că problema salarizării se va rezolva. Cum numai poliţiştii au sindicate reprezentative, acestea se pregătesc de protest. “Articolul dumneavoastră a creat un val, ducând chiar la o întâlnire cu doamna ministru. Noi, ce din teritoriu, vrem să punem presiune şi să ieşim în stradă. Nu cerem măriri de salariu, ci aplicarea legii. Mai mult, celebra Ordonanţă 2/2017 nu include şi poliţiştii la măriri de salarii. Ei nu sunt bugetari, ei nu mănâncă. Suntem atât de speciali, că nu suntem incluşi nicăieri la drepturi. Suntem funcţionari cu statut speciali, nu suntem nici funcţionari, nici militari”, ne-a declarat şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial Olt, Cristel Ioţu, totodată şi preşedinte al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”- Filiala Olt.

În vederea autorizării mitingului, pentru a stabili câţi poliţişti şi angajaţi MAI vor participa la protestul cu tema “Respectăm legislaţia în domeniu”, sindicatul oltean a purtat discuţii cu angajaţii IPJ Olt săptămâna trecută, astăzi la Caracal cu cei din zona de sud, iar mâine vor fi la Scorniceşti. Toate judeţele care doresc să organizeze protest vor fi centralizate la Bucureşti, pe baza proceselor- verbale încheiate de filialele din teritoriu SNPPC urmând a stabili data când oamenii legii îşi vor striga nemulţumirile în stradă.

DETALII:

Poliţişti, pompieri sau jandarmi, ţepuiţi la salariu. Sindicatele ripostează