Sentinţă în dosarul fostei şefe a DIICOT. Alina Bica, după gratii, Adriean Videanu, achitat

170
Alina Bica, prima condamnare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o pe Alina Bica  la 4 ani de închisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului. În acelaşi dosar, judecătorii au dispus achitarea lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, pentru acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu. Sentințele nu sunt definitive ele putând fi atacate cu recurs la instanța de cinci judecători a ÎCCJ.

Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unei infracţiuni de favorizarea făptuitorului. Ea a fost achitat, de acelaşi complet, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului.

Din pedeapsa de 4 ani pe care o are de executat fosta şefă a DIICOT, dacă va rămâne definitivă, se va scădea perioada în care Alina Bica a stat în arest preventiv, şi anume din ianuarie până în 15 iunie 2015.

Sunt dezamăgită de soluție. Eu nu am săvârșit fapte. Mi-au furat viața și și-au bătut joc de mine. Nu am parte de dreptatea care rezultă. M-au târâit în cătușe, m-au făcut infractoarea României, mi-au înscenat dosarul cu Tender.

Sper ca în apel lucrurile să fie mai clare și să conving că ceea ce a constatat instanța de fond nu e așa. Cel mai tare mă doare, când am fost arestată a doua oară, că au prezentat un denunț al lui Tender în care spunea că mi-a dat câte și mai câte. El a spus, apoi, în ședință de judecată, că nu mi-a dat niciodată nimic și că nu am cerut nimic.

Adică eu pornesc o anchetă împotriva lui Videanu și apoi îl favorizez? Sunt lipsită de discernământ? Dacă voiam să îl favorizez, nu începeam ancheta la DIICOT”, a declarat Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, la un post central de televiziune.