Fost primar din Lunca Mureşului ucis din gelozie. Cine i-a luat gâtul

232
Ioan Rusu a fost găsit lângă maşina personală cu gâtul tăiat

Ioan Rusu, fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, ucis zilele trecute a murit din gelozie. Acestă ipoteză este luată în calcul de anchetatori după ce localnicii au început să vorbească pe la colţuri despre relaţia extraconjugală a fostului edil.

Edilul a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, din care patru în zona gâtului. Iniţial, anchetatorii au luat în calcul ipoteza jafului. Au renunţat la ea după ce la percheziţia cadavrului du dat de portofelul victimei şi de suma de 1000 lei, pe care fostul primar o avea la el. După ce au audiat zeci de martori, ei au luat în calcul o variantă inedită: răzbunarea din gelozie. Aceasta pare săd evină verosimilă după ce oamenii au început să vorbească despre o relaţie pe care o avea edilul cu o femeie căsătorită.

Până acum, niciun suspect nu a fost reținut în legătura cu această crimă, iar anchetatorii nu au găsit nici arma cu care a fost ucis fostul primar.

Ioan Rusu a fost găsit mort, duminică, cu gâtul tăiat, lângă mașina personală. El a condus Primăria Valea Mureşului din judeţul Alba în perioada 2012-2016, fiind ales ca reprezentant USL. În vară acesta nu a mai candidat, alegând să fie doar consilier local.