12 traficanţi de droguri, arestaţi preventiv

413

Magistrații Tribunalului Olt au emis aseară mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru 12 suspecţi de trafic de droguri, ridicaţi în urmă cu două zile de procurorii DIICOT Olt. Instanța a mai emis și un mandat de arestare în lipsă în cazul celui de-al treisprezecelea membru al grupării.

13 dintre cele aproape 50 de persoane audiate miercuri, ce făceau parte din reţeaua de trafic de droguri destructurată de procurorii DIICOT, au primit în cursul nopţii de miercuri spre joi ordonanţe de reţinere. Nouă dintre acestea şi-au petrecut noaptea în arestul IPJ Olt, pentru restul ordonanţa de reţinere fiind emisă în lipsă. Pentru toţi procurorii au solicitat judecătorilor Tribunalului Olt aseară emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Instanța a emise mandate de arestare preventivă pentru Marius Vasilică Cheroiu- zis Timy, Florin Alexandru Caraiman- zis Alex, Florin Cătălin Caraiman- zis Roky, Teodor Cristian Dicu- zis Cristi, Alexandru Dorian Rădulescu- zis Şocîte, Alin Răduţ Grigore- zis Reno, Cristian Ionuţ Marinică, Marcel Viorel, Botofei, Silviu Petru Popescu, Constantin-Cornel Căldăraru, Eugen Dobre, Gheorghe Defta. În cazul lui Marius Lăcătuş, instanţa a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă.
Reţeaua de traficanţi de droguri a fost destructurată în urmă cu două zile de DIICOT Olt, după ce au descins la zece locaţii din Olt şi Teleorman la domiciliul unor persoane suspectate de trafic de droguri. În urma percheziţiilor au fost ridicate 2 kg de cannabis şi diverse sume de bani.

Potrivit procurorilor, aceştia au comercializat ilegal, din septembrie anul trecut şi până în prezent peste 10 kg de cannabis obţinând de pe urma vânzării acestuia peste 57.000 lei.
Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.