Percheziții în Olt la evazioniști. 5 persoane, audiate pentru achiziţii fictive de obiecte de mobilier urban, jardiniere din metal, de la firme de tip fantomă

167

33 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, efectuează în această dimineață, şapte percheziţii într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la un milion de lei. Sunt vizate societăți din Drăgănești-Olt și Potcoava, care ar fi încheiat contracte cu o primărie din Brașov.

7 percheziții pe raza județului Olt efectuează polițiștii astăzi într-un dosar de evaziune fiscală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de lei. La sediul poliţiei sunt aduse 5 persoane, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
“Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a prejudicierii bugetului de stat. “, se arată în comunicatul IPJ Olt.
Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul a fost creat prin evidenţierea în contabilitate a unor achiziţii fictive de obiecte de mobilier urban, jardiniere din metal etc, de la firme de tip fantomă.

REVENIM CU DETALII ȘI VIDEO