Și grădinarii Oltului vor primi mere

132

Aproape 8300 de micuți olteni vor primi, cadou venit ieri de la Guvern, măr la grădiniță. Pentru achiziționarea fructelor, Oltului i-a fost repartizat un buget de 366.000 de lei, sumă ce include și măsuri de conștientizare pentru preșcolari a importanței consumării fructelor.

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul a decis ieri să extindă și la preșcolarii din grădinițe de stat și particulare acreditate cu program normal de 4 ore programul de încurajare a consumului de fructe proaspete. În prezent, doar elevii din clasele 0-VIII primesc mere alături de lapte și corn, în județul nostru frecventând clasele primare 17.591 de elevi, iar gimnaziul 15.955 elevi.
La Olt, programul va fi extins pentru 8.297 de preșcolari, cărora Matra Scornicești le va livra de acum înainte cțte un măr pe zi, a cărui valoare este stabilită prin OUG la 0,37 lei.
Suma repartizată Oltului se ridică la 366.000 de lei, dintre care 48.000 de lei destinați măsurilor adiacente programului. Potrivit legislației, măsurile adiacente pot fi următoarele: organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare; organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe şi/sau legume proaspete, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolii; organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau de activităţi educative practice. În cadrul oricăreia din măsurile adiacente prevăzute mai sus se pot organiza sesiuni de degustare de fructe şi/sau legume proaspete.
Programul de distribuire a laptelui, cornului și fructelor se face în Olt la 153 de unități de învățământ, ce însumează 41.843 beneficiari.