377.306 olteni își vor vota „vocile“ în Parlamentul României

126

Pe 11 decembrie, oltenii își aleg parlamentarii pentru următorii patru ani. Potrivit BEC Olt, la urne ar trebui să se prezinte peste 377.000 de persoane din județ.

Biroul Electoral al Circumscripţiei nr.30 Olt pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din acest an a anunțat numărul de alegători înscrişi în Registrul Electoral şi numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivelul circumscripţiei electorale Olt. Potrivit comunicatului semnat de judecătorul Sorinel Vasile, președintele BEC Olt, în Registrul Electoral sunt înscriși pentru a se prezenta la urne și a-și trimite aleșii în Parlamentul României 377.306 olteni, inclusuv cetăţenii care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor.
În prezent, partidele se află în plin proces de strângere de semnături. Numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor oltenilor este de 3.773. La noi, până acum doar ALDE a făcut publice listele de candidați.
Astăzi, la sediul BEC Olt a avut loc ședința de completare a biroului cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului.
Trebuie reamintit că, în premieră pentru România, la alegerile parlamentare diaspora va vota prin corespondență. Potrivit Autorității Electorale Permanentăe, până la data de 12 septembrie au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Dintre acestea, 6.673 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.443 pentru votul în secțiile de votare. Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 2.209 localități din 44 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 496 de localități din 33 de țări.