Mircea Băsescu, eliberat condiționat de judecătorii din Medgidia

128

Judecătoria Medgidia a admis, astăzi, cererea lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, de eliberare condiționată, decizia nefiind, însă, definitivă.

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, azi, solicitarea lui Mircea Băsescu de eliberare condiționată, depusă la aproximativ trei luni după condamnare.

Decizia Judecătoriei Medgidia nu este, însă, definitivă, procurorii anticorupție având posibilitatea să o atace la Tribunalul Constanța.

Condamnat, în luna iunie a acestui an, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a depus, în urmă cu câteva zile, o cerere de eliberare condiționată.

Conform legii, el întrunește condițiile pentru eliberare condiționată – are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

În data de 16 iunie Curtea de Apel Constanța a menținut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curții de Apel a fost definitivă.