Vasile Blaga, audiat la DNA în calitate de suspect

407
Vasile Blaga sustine un discurs, in timpul Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, in cadrul careia se alege presedintele PDL, la Pavilionul Romexpo din Bucuresti, sambata, 23 martie 2013. Cei trei candidati la functia de presedinte al partidului sunt Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Vasile Blaga, copreședintele PNL, s-a prezentat miercuri dimineață la sediul DNA Ploiești, unde este chemat pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar de corupție. Se pare că ar fi vorba de luare de mită la acordarea unui contract derulat în perioada 2009-2012. La intrarea în sediul DNA, Vasile Blaga a declarat jurnaliștilor că a fost sunat și citat telefonic în calitate de suspect.

Până acum, Vasile Blaga, a mai fost citat de DNA doar în calitate de martor. Ultima audiere a avut loc pe 19 septembrie la sediul central al DNA-Structura Centrală, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar deschis în acest an. Atunci, la ieșirea de la DNA, Blaga a spus că a fost întrebat de procurori despre mașina sa cu care șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident ușor în urmă cu două săptămâni.
Copreședintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declarații într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declarații de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanțarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.