Deschidere de an școlar la Școala Populară de Arte

719

Școala Populară de Arte și Meserii Slatina își deschide sâmbătă porțile. Începând cu ora 17,00, noii cursanți, dar și cei actuali, sunt așteptați la sediul de pe str. Centura Basarabilor din Slatina (sediu Pașapoarte).

Fie că are 5 sau 50 de ani, orice oltean interesat să se inițieze sau să-și aprofundeze cunoștințele într-un domeniu cultural-artistic sau tradițional se poate înscrie la Școala Populară de Arte și Meserii Slatina. Anual, circa 800 de olteni urmează unul dintre cele 40 de clase permanente de la sediu sau în alte locații (Dans popular Vâlcele, Actorie Caracal, Instrumente populare Corabia, Dans popular Bobicești, Dans popular Stoenești, Cojocărit Vădastra, etc.). Înscrierile pentru noul an sunt în toi. „Înscrierile la cursuri se fac pe bază de cerere în perioada 1-30 septembrie a fiecărui an. Însă acestea se vor prelungi și după deschiderea anului școlar, cu 30 de zile. Anul acesta așteptăm să se înscrie mai mulți cursanți, activitatea școlii fiind completată cu încă două clase- una de iconografie la Slatina și una de împletituri la Cezieni“, declară directorul Viorel Pintea.
Candidaţii înscrişi la sesiunea de admitere sunt supuşi unor probe de specialitate. Cursurile la Școala de Arte pot dura între 2 și 5 ani, în funcție de domeniu.
Școala Populară de Arte şi Meserii este instituţie publică cu profil de învăţământ artistic şi de însuşire a meşteşugurilor tradiţionale, organizată în subordinea Consiliului Judeţean Olt. În ultimii ani, elevii școlii au obținut peste 300 de premii la concursuri și festivaluri.
Oltenii talentați se pot înscrie la una din clasele de: canto clasic, muzică ușoară, muzică populară; acordeon; chitară; vioară-pian; orgă electronică; pian/ instrumente de percuție, xilofon, baterie; instrumente populare/canto popular; artă cinematografică/foto, actorie; artă plastică- pictură; dans modern; balet- balet contemporan; dansuri populare; nai; artă populară- cioplit în lemn; artă populară- ceramică; cojocărit; cusături; ansamblu instrumemtal; iconografie; împletituri.