Iordache: Între România și China este o relație specială, parteneriatul româno-chinez are perspective promițătoare

82

Președintele Camerei Deputaților, deputatul de Olt, Florin Iordache, a declarat marți că între România și China este o relație specială care contribuie la dezvoltarea parteneriatului dintre cele două țări.

„Între națiunile noastre există o relație tradițională specială, clădită pe fundamentul solid al respectului, al înțelegerii și prețuirii reciproce, ca și al unei statornice prietenii. Parteneriatul româno-chinez are perspective foarte promițătoare și diversificate atât la nivel instituțional, cât și în planul strânselor legături interumane, fiindcă, în pofida distanței geografice între noi, avem afinități evidente”, a spus Iordache într-un discurs rostit la recepția organizată de Ambasada Chinei la București cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Chineze.

La rândul său, ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong, a subliniat faptul că România și China se află deopotrivă într-o perioadă de dezvoltare rapidă.

El a apreciat și faptul că proiectul construcției reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, la care participă și o campanie chineză, a fost declarat prioritar în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.