Canicula, combătută cu apă de la… Primărie

77
Primăria Slatina intră îm rândul autorităţilor locale ,,cu scaun la cap" şi amenajează puncte de prim-ajutor pe vreme caniculară

Municipalitatea slătineană scoate capul pe căldură. Ca să dea un semn că nu mai este ce a fost, va face primul pas spre cetăţeni. Pe perioada de caniculă va amplasa cinci puncte de prim-ajutor, unde cei nevoiţi să se deplaseze vor putea să-şi tragă sufletul şi să bea un pahar cu apă.  Acestea vor fi amplasate în cele ai agglomerate zone din municipiu.

Primăria municipiului Slatina a decis să dea o mână de ajutor locuitorilor municipiului nevoiţi să se deplaseze în zilele caniculare care urmează. Prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, administraţia locală anunţă că va amenaja un număr de 5 puncte de prim-ajutor pe raza localităţii. Acestea vor fi amplasate la: Fântâna Speranţei, Piaţa Zahana, Poliţia Circulaţie, Piaţa Steaua şi Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”.

Punctele de prim-ajutor vor fi dotate cu: ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă şi personal medical specializat. Programul de funcţionare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 11.00 – 17.00.

Specialiştii recomandă populaţiei ca pe perioada zidelor caniculare să evite pe cât posibil deplasările în aer liber în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete,  să evitarea băuturilor alcoolice şi cele cu conţinut de cofeină şi a celor acidulate. Populaţia este sfătuită ca pe timpul deplasării să folosească ochelarii de soare şi pălăriile sau şepcile, să îmbrace haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.