Patronul cartierelor ,,General Argeşeanu” şi ,,Ana Argeşeanu” dă asigurări: Locatarii cartierelor rezidențiale de la Slãtioara au proprietãțile în siguranțã

1061

Proprietarul cartierelor ,,General Argeşeanu” şi ,,Ana Argeşeanu” de la Slătioara, ieşeanul Barbu Văduva, a răspuns zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, atacurilor apărute într-o parte a mass-mediei locale, potrivit căreia locatarii din amintitele zone rezidenţiale riscă să rămână fără terenurile achiziţionate şi, implicit, fără locuinţele ridicate. El a respins atacurile şi a susţinut contrariul, dovedind adevărul cu o serie de documente eliberate de instituţiile statului. Văduva a susţinut că în spatele articolelor de presă denigratoare la adresa sa se află un om de afaceri din Slatina. Scandalul dintre cei doi, a recunoscut afaceristul ieşean, este mai vechi şi a plecat de la solicitarea sa că acesta, care are teren concesionat în apropierea celor două cartiere dezvoltate la Slătioara, să-şi mute cireada de animale de pe proprietatea sa. Văduva a mai susţinut că proprietăţile locatarilor din cele două cartiere rezidenţiale nu sunt în pericol şi sunt garantate de legislaţie.

Într-o publicaţie locală au apărut, de la începutul anului, mai multe articole prin care omul de afaceri Barbu Văduva era acuzat că a valorificat o suprafaţă de teren din cele 50 de ha deţinute la Slătioara, pe care a dezvoltat două cartiere rezidenţiale, ştiind că aceasta a intrat ilegal în posesia celui de la care a cumpărat-o. În articolul în cauză se insinua faptul că, dacă persoana de la care Văduva a cumpărat terenul îl va pierde în instanţă, pe rol fiind un dosar cu acest obiect, oamenii din cele două cartiere de la Slătioara vor rămâne fără terenurile pe care şi-au ridicat casele.
,,Nu este adevărat nimic din ce s-a scris. Am aici extrasele de carte funciară pentru terenurile vândute. Puteţi vedea că totul este în regulă. Eu nu vin să vă spun vorbe, ci vă demonstrez totul cu documente oficiale. Tot ce s-a scris este doar intoxicare. Este cineva care vrea să-mi facă rău. M-a ameninţat chiar şi de faţă cu poliţiștii!”, a spus afaceristul din Iaşi, care a dezvoltat la Slătioara cele două cartiere rezidenţiale, în cadrul unei întâlniri cu ziariştii locali.
Barbu Văduva a pus la dispoziţia opiniei publice, prin intermediul ziariştilor prezenţi la întâlnire, o serie de documente autentice, emise de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, pe 9 iunie 2016, din care reiese faptul că suprafeţele deţinute de acesta şi/sau cumpărate de la el ulterior, nu fac obiectul vreunui litigiu de natură judecătorească sau de orice altă natură.
,,Este o prostie ceea ce se susţine! Terenurile pe care le-am vândut au fost cumpărate de mine cu foarte mulţi ani în urmă, fără nicio problemă, cu acte în regulă şi nu pot fi revendicate de nimeni. Eu le-am cumpărat de la proprietarul de drept, la vremea respectivă, şi nu am intrat în posesia lor ca urmare a cumpărării unor drepturi litigioase. Aici e diferenţa”, a spus Văduva. El a declarat că niciun locatar din cele două cartiere nu va avea probleme cu proprietatea cumpărată de la el. Cât priveşte problemele în instanţă pe care le are persoana de la care a cumpărat cele 50 de hectare, ele nu au nicio legătură cu terenul de la Slătioara.

slatioara
Omul de afaceri ieşean a organizat conferinţa de presă ingrijorat de efectele pe care le-au avut articolele denigratoare. Acestea au creat panică printre locutorii celor două cartiere, unii dintre ei cerându-i afaceristului ieşean informaţii cu privire la situaţia creată, dar a condus şi la o reţinere din partea celor interesaţi să achiziţioneze diverse loturi de terenuri în zonă, pentru a-şi construi case.
Proprietarul celor două cartiere rezidenţiale de la Slătioara a susţinut că are indicii potrivit cărora în spatele articolelor denigratoare, dar şi a altor zvonuri false lansate în comună, s-ar afla omul de afaceri slătinean Octavian Bălţoi, cu care are un conflict mai vechi. Totul ar fi plecat, a susţinut Văduva, de la solicitarea ca acesta să-şi mute o cireadă de vaci de pe terenurile lui. Afaceristul ieşean a susţinut că Bălţoi are concesionată o livadă în vecinătatea proprietăţilor sale şi că nu şi-ar păştea animalele pe terenul în cauză ca să nu-i distrugă pomi, dar o face pe zonele neconstruite din cartierele rezidenţiale.
,,Oamenii sunt deranjaţi de mirosul de la animalele pe care le-a adus la păscut pe terenul meu, până în preajma caselor. Ba, recent, am constatat că, ilgal, a construit un grajd uriaş tot pe proprietatea mea. Am sunat la 112 şi a venit poliţia. Este întocmit dosar penal pentru tulburare de posesie. L-am prins cu oamenii lui acolo şi am dovezi foto şi video cu situaţia de acolo şi cu terenul distrus de animalele pe care le deţine. I-am cerut să le mute şi să-mi plătească pagubele produse şi fânul pe care şi l-a însuşit de ani de zile de pe proprietatea mea. În loc să ne înţelegem, el m-a ameninţat. A lăsat să se înţeleagă că voi fi atacat în presă. Vrea ca astfel eu să renunţ la despăgubiri, dar nu o voi face. Să decidă legea”, a declarat Barbu Văduva, la întâlnirea cu ziariştii.

1 COMENTARIU

Comments are closed.