El este cel mai iubit primar din ţară. Află ce comună din Olt conduce

1812

Oltul se poate lăuda şi după scrutinul din acest an de la locale că are cel mai iubit primar din ţară. Matei Tudor, edilul comunei Oboga a reuşit performanţa de a fi votat de aproape 95% dintre cei care s-au prezentat la urne. Pe poziţia a doua la nivel judeţean şi un loc fruntaş pe ţară se situează şi edilul de la Dobrun, Aurel Bondrescu, care a obţinut peste 92% din voturile consătenilor care s-au prezentat la urne, iar podiumul este completat de mai tânăărul lor coleg de la Orlea, Viorel Oiţă pe care l-au susţinut duminică 9 din 10 cetăţeni care şi-au exprimat opţiunea politică.

Matei Tudor, edilul comunei Oboga de la înfiinţare, nu este pentru prima dată când deţine recordul absolul la nivel naţional ca urmare a susţinerii de care se bucură din partea consătenilor săi. În urmă cu patru ani, el a reuşit performanţa de a fi votat de peste 99% dintre cei care s-au prezentat la urne. Atunci edilul social-deocrat a reprezentat USL ( PSD+PNL). De această dată a intrat în cursa electorală ca reprezentant al partidului pe care-l reprezintă. De aici şi cele aproape cinci procente mai puţin obţinute. Acestea s-au dus către reprezentantul celuilalt partid care l-a susţinut în trecut-PNL, care este nimeni altul decât vărul primarului care şi-a pelungit şederea în fruntea administraţiei din Oboga.
Oamenii susţin că Matei tudor a rămâne în fruntea primăriei atâta timp cât va dori.

,,Este un primar foarte bun. Am mers duminică la vot ca să-i mulşumesc pentru ce a făcut. Datorită dumnealui avem drumuri asfaltate şi pe camp, avem apă şi nu avem probleme care să nu fie rezolvate. Primarul nostrum nu este doar un primar foarte bun ci şi un om deosebit”, ne-a mărturisit tanti Ioana, pe care am întâlnit-o întâmplător pe uliţele unuia dintre satele comunei păstorită de la înfiinţare de cel mai iubit primar din ţară.

O părere deosebită despre edil o are şi unul dintre preoţii din comun care, întâmplător poartă acelaşi nume cu primarul.
,,Domnul primar este un om apropiat semenilor săi şi bisericii. Nu există problemă pe care să nu o rezolve, indiferent de natura ei şi, în plus, are întotdeauna un cuvânt bun de spus tuturor. Domnul primar este cu adevărat un primar iubit de oamenii din localitate. Cel mai iubit primar”, ne-a mărturisit slujitorul Domnului.

Medalia de argint în clasamentulc elor mai iubiţi primari olteni îi revine, anul acesta, lui Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun, aflat în funcţie de la înfiinţarea localităţii. El a obţinut aproape 93% din voturile valabil exprimate. În urmă cu patru ani, scorul său electoral s-a situate sub procentul de 90%. Un scor foare mare care-l situează pe poziţia a treia, raportat la rezultatul alegerilor, a fost obţinut duminică de primarul comunei Orlea, Viorel Oiţă.  Ca şi Aurel Bondrescu, şi edilul de la Orlea ocupă un loc în fruntea clasamentului cu cei mai iubiţi primari din ţară.

Acum patru ani, în urma scrutinului electoral, Oltul a avut cinci primari cu scor electoral peste 90 %. Iată care a fost clasamentul celor mai iubiţi primari din Olt la precedentul scrutin pentru locale: fostul edil al comunei Coteana, Victor Dima, a primit votul a peste 97% dintre consăteni, Alexandru Petrişor, de la Fălcoiu, a fost susţinut pentru a rămâne în fruntea administraţiei locale de 95% dintre electori, Ion Enescu  de la Baldovineşti şi Tudor Marineaţă de la Bălteni, au obţinut 92% din voturi.

La polul opus, duminică, s-a clasat primarul comunei Vîlcele, Taifas Alexandru (PSD) care şi-a păstrat mandatul în fruntea administraţiei locale după e a reuşit să adune doar 30,01% din voturile consătenilor.