Candidaţi de formă. Află cine sunt candidaţii ale căror voturi le poţi număra pe degete

304

În timp ce unii candidaţi au obţinut scoruri electorale record, demonstrând că sunt cei mai iubiţi aleşi din ţară, unii candidaţi la alegerile locale au reuşit să se facă de tot râsul, după ce nu au fost votaţi nici de membrii propriilor familii.

Zeci de candidaţi la primăriile din judeţ nu au reuşit să-şi convingă nici măcar rudele dar nici colegii de partid pe care i-au pus pe listele de consilieri locali să-i voteze.

Potrivit rezultatelor făcute publice de Biroul Electoral Central, primul loc în topul ruşinii se află candidatul UNPR la Primăria Verguleasa. El a reuşit să-şi treacă în drept doar un singur vot, pe care şi l-a acordat singur.

Aproape la fel de ,,apreciat” au fost şi colegii săi de la Sâbureşti şi Bălteni. Ei au mai reuşit să-şi convingă câte un membru al familiei să le dea votul aşa că şi-au trecut în cont două voturi. Din informaţiile deţinute, candidatul progresist de la Sâmbureşti nu a fost votat de niciuna dintre bunicuţele de peste 90 de ani, pe care le-a trecut pe lista de consilieri pentru că, din motive de sănătate, niciuna nu şi-au exprimat opţiunea electorală. Ele nu au ajuns la secţia de vot şi nici nu au solicitat urna mobilă. Cu aceiaşi ,,performanţă” nedorită se pot lăuda şi candidaţii ALDE la primăriile din Oboga, Optaşi Măgura şi de cel al PMP la şefia administraţiei locale din Oporelu.

În ineditul clasament, ,,medaliile de bronz” sunt adjudicate, cu tei voturi ,,la activ” candidaţii UNPR la funcţia de primar ai comunelor Nicolae Titulescu şi oboga dar şi candidatul ALDE d la Coteana.

Câte o ,,menţiune” se acordă după scrutinul de duminică unui număr de cinci candidaţi care au reuşit să adune câte patru voturi. Doi dintre ei sunt reprezentanţii UNPR ( n.r. Mihăieşti şi Optaşi Măgura)  iar ceilalţi au reprezentat în această bătălie electorală ALDE (n.r. Bucinişu, Vădastra şi Coloneşti).

Alţi 22 de candidaţi, jumătate dintre ei reprezentanţi ai UNPR, au obţinut sub 10 voturi.