Elevii de la Greceanu au simulat BAC-ul şi Evaluarea Naţională

417

Săptămâna aceasta, elevii de la CN “Radu Greceanu” Slatina din clasele a VIII-a şi a XII-a au simulat examenel naţionale de Bacalaureat şi Evaluare. Notele vor fi trecute în catalog fie ca teze, fie ca lucrări la disciplinele de examen.

Nemulţiţi de rezultate simulărilor anterioare şi considerând că au făcut progrese de la ultima evaluare, absolvenţii din anul acesta de liceu şi gimnaziu din cadrul Colegiului Naţional “Radu Greceanu” Slatina au solicitat conducerii unităţii o simulare specială. Colegiul a organizat săptămâna aceasta o simulare proprie a celor două examene, a treia pentru elevi- după cele din noiembrie-decembrie organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi martie- de Ministerul Educaţiei.
“Luni şi miercuri au simulat Evaluarea Naţională cei 32 de elevi de clasa a VIII-a, iar Bacalaureatul a fost simulat de elevii de clasa a XII-a, 269 la număr, în zilele de luni, miercuri şi astăzi. Au fost foarte puţini absenţi, motivaţi, lipsind doar acei elevi care susţin în această perioadă probe psihologice sau de aptitudini pentru admiterea la facultate. Condiţiile de evaluare au fost respectate întocmai: câte un elev singur în bancă, doi asistenţi la clasă şi supraveghere video. Sperăm că rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor. Această simulare a fost solicitată chiar de către elevi, ca o formă de evaluare finală, mai ales că unii dintre liceeni şi-au schimbat obţiunea privind ultima disciplină de examen după rezultatul de la simularea naţională. Până joia viitoare vom cunoaşte şi rezultatele”, ne-a declarat Geanina Pîrvu, directorul colegiului.
La examenul de bacalaureat de anul trecut, colegiul slătinean s-a poziţionat al doilea pe judeţ, cu o promovabilitate de 92,8%, iar la simulările de anul acesta elevii CNRG au avut o promovabilitate între 70-80%.