Operaţiile, sistate şi la Spitalul Slatina

235

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, implicat în scandalul dezinfectanţilor diluaţi fiind unul dintre cele 50 de unităţi sanitare din ţară la care au fost identificate neconfirmităţi şi unul dintre cele 25 de spitale la care poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au organizat descinderi şi au ridicat documente şi probe, se află printre spitalele din ţară care astăzi au sistat operaţiile.

Începând cu prima oră a dimineţii, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a luat decizia de a suspenda operaţiile programate, din lipsa dezinfectanţilor, după ce s-a decis că produsele Hexi Pharma, la care s-au constatat neconformităţi, nu mai pot fi folosite. Până la ora 14,00, la Slatina s-a efectuat o singură operaţie, una de urgenţă.
„La noi s-au sistat doar operaţiile programate. Media la Slatina pe zi este de 20 de intervenţii chirurgicale. S-a asigurat o singură urgenţă chirurgicală, la ora 7,30 fiind realizată o cezariană. După ora 14,00 s-au reluat şi operaţiile chirurgicale programate, o parte urmând a fi realizate în cursul zilei de mâine, altele zilele următoare”, ne-a declarat Cătălin Pătru, directorul medical al SJU Slatina.
Cea mai mare unitate sanitară din ţară a rezolvat astăzi problema dezinfectanţilor, având asigurat stocul necesar desfăşurării activităţii. „Avem în stoc dezinfectanţi de la alţi furnizori, iar pentru înlocuirea produselor Hexi Pharma am făcut comenzi din timp, iar astăzi au început să vină. Considerăm că nu vom mai avea probleme din acest punct de vedere”, ne-a mai declarat Pătru.