PRM nu dispare, ci continuă lupta electorală de pe poziția 16

673

Săptămâna trecută, membrii PRM au primit o lovitură din partea Tribunalului București care nu a validat ultimul Congres în care fusese ales președinte de partid Emil Streinu. Mulți au luat această decizia ca fiind defapt radierea formațiunii politice și au trecut în tabăra altor partide. Contactat de redacția Realitatea Oltului, atunci vicepreședintele PRM, Vasile Popa a explicat situația și a demontat în întregime informația apărută precum partidul ar urma să fie radiat, sau că ar fugii la alte partide.

Pentru a susține aceste lucruri, astăzi PRM a comunicat semenele   electorale ale partidului, astfel fiind înscris la poziția 16.

“Biroul electoral central 260/c/12.04.2016 a comunicat biroului electoral județean  lista semnelor electorale declarate și admise potrivit legii la BEC de către partidele politice, alianțele politice și al organizațiilor cetățenilor ce aparțin minorităților naționale la alegerile locale din 2016. Conforma acestei adrese PRM figurează pe poziția 16 și poate participa la alegerile locale din iunie 2016”, ne-a declarat Cristian Bughea, can didatul PRM la Primăria Slatina.

Partidele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi pot depune în scris candidaturile pentru consiliile locale, primari şi consiliile judeţene începând de luni.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.

De asemenea, până cel târziu 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare. 126 de partide, alianţe şi uniuni şi-au înscris la Biroul Electoral Central (BEC) denumirile şi însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie.

În prezent în Registrul BEC se regăsesc atât formațiunile politice cu renume pe scena politică- PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar şi partide nou apărute: UpR, Sebeşul verde, Alianţa Împreună pentru Săcele, Partidul Societăţii Ieşene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni, etc. Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.