Clădirea fostei BNR intră în reparaţii capitale şi amenajare pentru Judecătoria Slatina

1265

Comisia zonală a Monumentelor Istorice nr.11 Oltenia a avizat ieri proiectul de reabilitare a fostei clădiri BNR, care va fi transformată în sediul Judecătoriei Slatina. Lucrările sunt estimate a fi demarate în trimestrul II, cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii.

Preluată anul trecut de către Ministerul Justiţiei la schimb cu clădirea în care funcţionează din 1949 Judecătoria Slatina, clădirea fostului sediu al BNR din Slatina, monument istoric cu o vechime de 108 ani, va intra curând în reparaţii capitale. Una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu va deveni din iulie 2018 noul sediu al Judecătoriei Slatina, în urma unei înţelegeri cu Primăria Slatina care va prelua actualul sediu de pe strada Lipscani pentru a-l transforma în sediul Direcţiei Economice.
Comisia zonală a Monumentelor Istorice nr.11 Oltenia a avizat ieri la Târgu-Jiu proiectul prin care i se va reda strălucirea imobilului folosit vreme de mai bine de nouă decenii drept sediu de bancă. Proiectul „Reparaţii capitale, amenajare, consolidare, restaurare, extindere sediul Judecătoriei Slatina, strada Mihai Eminescu” este finanţat de către Compania Naţională de Investiţii, care a alocat şi fondurile necesare executării lucrărilor stabilite să se realizeze în acest an. Executantul lucrării este arhitectul Severică Mitrache.
Clădirea va intra în reparaţii în cel mult două luni de zile, proiectul prevăzând şi construirea unei noi săli spre latura dinspre Muzeul Judeţean.
În prezent, imobilul se află în stare de degradare, cu geamuri sparte, tocărie distrusă şi tencuiala căzută.Filiala olteană a BNR a fost desfiinţată în septembrie 2000, în ultimii ani clădirea fiind folosită doar ca sediu al Biroului Electoral Judeţean Olt la diverse scrutinuri electorale.
CITEŞTE ŞI:

Aşteptând fonduri pentru Judecătorie, clădirea fostei BNR se năruie