Dan Diaconescu a fost alături de tatăl său pe ultimul drum

355

Tatăl realizatorului tv, Dan Diaconescu a fost înmormântat cu onoruri militare, acesta fiind fost cadru militar. Acesta avea 91 de ani și în ultimii ani avea diverse probleme medicale.

Nicolae Diaconescu, tatăl realizatorului TV, a fost comandor de aviație, activând la Baza Deveselu. În 1990 a pus bazele, alături de 24 militari în rezervă și șapte veterani de război, primei asociații postdecembriste a cadrelor militare în rezervă și în retragere din România, la Caracal, în primul comitet de conducere al asociației ocupând funcția de secretar. În cursul după-amiezii zilei de duminică acesta a fost găsit de fratele jurnalistului, care a alertat serviciul de urgență. Nicolae Diaconescu a fost transportat la spital, dar a decedat în cursul serii. Tatăl realizatorului TV a fost înmormântat la Cimitirul nr.1 din Caracal.

 Patronului OTV i-a fost acordată o permisie pentru a putea merge să-și conducă pe ultimul drum tatăl și a ajuns, marți seară, în Caracal.  Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Dan Diaconescu își săvârșește pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Până în prezent aceasta este singura permisie cerută de către jurnalistul caracalean decând se află încarcerat.

La înmormântare, patronul OTV a fost alături de soția și fiica sa. Alături de patronul OTV au fost și prieteni de ai acestuia din capitală. Printre aceștia s-au numărat și Silviu Prigoană și fiul acestuia, Honorius.