Slătinenii joacă teatru de ziua ucrainenilor

304

Actorii olteni vor juca joi, la Bucureşti, cu casa deschisă, piesa “Logodnicii Amaltheiei”. Reprezentaţia piesei unui autor ucrainean scrisă special pentru trupa slătineană a fost inclusă în cadrul manifestărilor Zilei Etniei Ucrainene.

Regizorul Ioan Nicu Popa duce la Sala Dalles săptămâna aceasta piesa “Logodnicii Amaltheiei”. Trupa de teatru “ProArt Slatina 2010” va juca pentru prima data piesa în Capitală, de data aceasta pentru un public exclusivist, de etnie ucraineană, având în vedere faptul că spectacolul a fost inclus în cadrul manifestărilor dedicate zilei acestei etnii. La recensământul din 2011, în România existau 50.920 ucraineni.
“Participăm la aceste manifestări la invitaţia vicepreşedintelui Uniuniii Scriitorilor Ucraineni din România, Mihai Hafia Traistă, cel care este şi autorul piesei, scrisă special pentru noi.”, spune actorul şi regizorul Nicu Popa.
“Logodnicii Amaltheiei” a fost pusă în scenă pentru prima dată la Slatina, acum doi ani, şi prezentată la Drăgăşani în cadrul stagiunii 2015-2016. Este o comedie, un spectacol pamflet ce ironizează relaţiile extraconjugale, o adevărată lecţie de viaţă. Din distribuţie fac parte actorii Eva Moise, Andreea Cazacu, Ioana Apostolache, Nicu Popa, Paul Bălăşcanu şi Nicolaie Dincă. Scenografia este semntă Ina Florica Popa, de coloana sonoră s-a ocupat Marius Fieraru, de coregrafie Elena Antonescu, în timp ce tâmplăria a fost realizată de către meşterul popular Gheorghe Tănase.