O nouă biserică în Steaua

226

În 2010, printr-o hotărâre a Consiliului Județean Olt 275 de metri pătrați din strada Plevnei erau cedați Episcopiei Slatinei și Romanaților pentru a se ridica o biserică. Cu toate acestea pe acest teren nu s-a putut ridica o biserică, fiind astfel nevoie de o nouă hotărâre de CJ. În  ședința de ieri s-a adoptat o nouă hotărâre de Consiliu Județean prin care cei 275 de mp au fost realocați la aceiași adresă, doar că a fost mutat în așa fel încât să se poată ridica biserica respectând canoanele și normele ISU.

Biserica nu a putut fi ridicată din cauză că “nu se poate obține avizul ISU pentru construirea bisericii din cauza faptului că, nu se respectă distanța minimă de protecție la incendiu față de o altă clădire, care este de patru metri și actuala locație având orientarea Nord-Sud,nu corespund normelor canonice de construire a sfintelor lăcașe, care trebuie orientate cu Sf. Altar către Est”, se arată în motivarea solicitării Episcopiei de schimbare a locației actuale a terenului dat în folosință în 2010.

Terenul aparținea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt și a fost dat în folosință gratuit Episcopiei.