Amendă de 7500 de lei pentru igrasie şi igienizare la Spitalul Slatina

277
foto: adevărul

Controlul încrucişat dispus de Ministerul Sănătăţii în toate spitalele din ţară s-a lăsat la Slatina cu o amendă de 7500 de lei. Spitalul Judeţean are obligaţia de a remedia deficienţele privind condiţiile de igienă din secţiile medicale în termen de 60 de zile.

Condiţii igienico-sanitare deficitare- saloane cu igrasie, infiltraţii în plafoane, grupuri sanitare nemodernizate, reprezintă principalele probleme depistate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina de către echipa de control de la Direcţia de Sănătate Publică Ilfov care au realizat verificările încrucişate dispuse de către Ministerul Sănătăţii. Controlul s-a lăsat cu o amendă de 7500 de lei şi cu obligaţia de a rezolva problemele identificate în termen de două luni.
“Deficienţele s-au rezumat la condiţiile igienico- sanitare, identificate peste tot prin spital. În toate pavilioanele de clădiri au fost identificate saloane care necesită renovări. Cred că nu este spital care să nu fi luat amendă. Cele mai mari deficient s-au constatat în Blocul Materno-Infantil- secţiile Ginecologie, Pediatrie şi Neonatologie, care se află într-un proiect de reabilitare. La Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti, au fost indicate deficienţe la etajul II- infiltraţii în plafon, deficient majore la grupuri sanitare. În urma unei analize, vom decide dacă vom putea remedia aceste deficienţe cu forţe proprii sau vom apela la o firmă de specialitate. E vorba de reparaţii curente.”, declară managerul Elena Vişan.
Controlul a început pe 10 martie şi s-a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute.