Se caută directori şi şefi de secţii la Spitalul Judeţean

579

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina scoate la concurs posturile de director medical, de îngrijiri medicale şi financiar-contabil, ocupate interimar în prezent, dar şi pe cele de şefi de secţii.

Odată cu conursurile pentru acoperirea unei pătrimi din deficitul de cadre medicale medii cu care se confruntă unitatea sanitară, de mâine şi până la finalul lunii aprilie fiind organizate concursuri pentru ocuparea a 50 de posturi de infirmiere, brancardier şi asistente medicale, SJU Slatina va scoate la concurs şi postruile membrilor Comitetului director, ocupate prin interimat în prezent, posturi ce nu au mai fost scoase la concurs din 2011, în condiţiile în care şi funcţia de manager a fost ocupată tot interimar până acum două luni, de către Andrei Iordache. Noul manager speră ca peste trei luni unitatea să fie condusă numai de către directori şi şefi de secţii cu concurs.
„S-a demarat procedura de scoatere la concurs şi pentru posturile de director din cadrul Comitetului director. Avem pe 25 aprilie proba scrisă pentru funcţia de director medical şi pe 26 pentru director de îngrijiri medicale. Până la 1 mai vom avea practic director medical şi de îngrijiri cu concurs. Imediat după această dată voi demara scoaterea la concurs atât a postului de director financiar-contabil, cât şi posturilor de medici şefi de secţii. Serăm noi că până la finalul lunii iunie să avem aceste funcţii ocupate cu concurs.”, a declarat managerul Elena Vişan.
Pentru funcţia de director medical, ocupată în prezent de către Cătălin Pătru, dosarele candidaţilor se depun în perioada 1-15 aprilie. Actualul director şi-a manifestat intenţia de a candida pentru postul desemnat numai medicilor specialişti sau primari, cu atestat în management sanitar sau curs absolvit de management spitalicesc, o altă condiţie impuse celor care doresc să se înscrie la concurs fiind o vechime de minimum doi ani.
Cei care vor să se înscrie pentru postul de director îngrijiri medicale, ocupat în prezent de Aniela Necşulescu, îşi pot depune dosarele în perioada 1-18 aprilie. Candidaţii trebuie să fie asistenţi principali, cu o vechime de cel puţin doi ani.